Sådan vælger du det bedste værktøj

Hvis ikke man er professionel, kan det være svært, at vide hvilket værktøj man bør vælge. Men her får du en guide til, hvordan du bedst vælger forskellige værktøjer. Det kan nemlig være dyrt i både tid og penge, at skulle ud og investere i nyt værktøj, især hvis man allerede har haft købt det en gang

Indholdsfortegnelse

Boltsaks

En boltsaks er meget mere end et værktøj, man bruger til, at klippe cykellåse op med. Der er da også forskellige modeller, som passer bedre til nogle formål en andre.

Derfor er det også vigtigt, at det første man gør op med sig selv er, hvilket formål boltsaksen skal bruges til. Hvis du skal skære mindre ting, er der selvfølgelig ikke nogen grund til, at investere i en stor 760 mm boltsaks. Men pas samtidig på med ’bare’, at vælge en mellem også tro, at den fungere til det hele. Du vil nemlig bare finde ud af, at den ikke er rigtig god til nogen af delene.

Derudover er der også masser af forskellige modeller, og mærker inden for boltsakse. Den store forskel på de forskellige boltsakse, er egentlig størrelsen på dem. Du kan nemlig få helt små boltsakse, som passer i en lomme. Men du kan også få kæmpe boltsakse, som er nærmest meterlange. Derudover er håndtaget også vigtigt, da der er nogen håndtag, som er mere stødabsorberende end andre. Sørg derfor for, at vælge en med et sådan håndtag, hvis du skal klippe i tykt og kraftigt materiale.

Du kan få boltsakse til, alt mellem 100 og 1000 kr. Du skal dog overveje, om det måske vil kunne betale sig, at kontakte j-jensen vedrørende materialeudlejning, hvis du skal ud og investere i helt nyt værktøj til, at bruge en enkelt gang.

Vaterpas

Mange tænker, at et vaterpas er et vaterpas, og der ingen forskel er på dem. Men dette er ikke helt sandheden, for der kan være stor forskel. Det vigtigste er som meget alt andet værktøj, at man gør op med sig selv, hvad det skal bruges til. Hvis det eneste dit vaterpas skal hjælpe med er, at vise om ting er i lod, er der intet der argumentere mod et billigt vaterpas.

Hvis det derimod skal være solidt, og have en lang levetid, er mange nødt til, at gå lidt op i pris. Man siger nemlig, at jo mere præcist man ønsker at måle, jo dyre skal ens vaterpas være. Man kan jo have investeret mange penge hos dorchdanola.dk, på en hos båndsliber, men hvis ens bord f.eks. ikke er i vater, kan det være lidt lige meget.

Derover skal man også gøre op med sig selv, om man ønsker laser eller analog. Hvis f.eks. man skal løse lidt svære opgaver, er det en god ide at bruge laser. Her kan man tegnelinjer, og er samtidig meget præcist. Men hvis det er til, at hænge hylder og billeder op, kan man sagtens nøjes med et analog.

Malerværktøj

Når du skal male, er det vigtigt, at bruge det rigtige værktøj. Her er det en god ide, at man smider lidt penge efter en god rulle og pensel. Det vil både gøre, at resultatet bliver pænere, at det går hurtigere, og man slipper for pensler der fælder, eller ruller der fnugger og giver dårlige resultater.

Hvis du skal vælge imellem en natur eller syntetisk pensel, skal du også gøre op med dig selv, hvad der er vigtigt. Du kan nemlig sagtens male ru overflader, som f.eks. træværk med en syntetisk pensel. Men skal du male mere glatte overflader som f.eks. møbler eller vægge, vil du få et pænere resultat med en naturpensel.

You may also like...