Skal du have ny terrasse?

Det er forår og lige om lidt er det sommer, kunne du ikke godt tænke dig en terrasse at gå ud og hygge dig på her til sommer. Måske invitere nogle venner over til en hyggelig grill aften, hvor i nyder det gode vejr og selskabet. Men der er bare lige et problem du har ikke den terrasse endnu og du ved heller ikke helt hvilken type du skal vælge, så vi giver dig her nogle ideer til terrasser du kan vælge imellem.

Indholdsfortegnelse

Træterrassen

Der er jo i hvert fald to typer som minimum af terrasser, som du kan vælge imellem og det er træterrassen og stenterrassen. En ting de to typer har tilfælles er at du skal planlægge og være bevidst om hvor det er de skal placeres. Du skal være sikker på, at der hvor du beslutter dig for at placere din terrasse, det er der du gerne vil have at den skal være fremover.  Derfor som det allerførste du skal er at planlægge placering, størrelse, design, materialevalg og farver. Når du har besluttet dig for at du skal have en træterrasse, skal du tænke på typen af træ der skal bruges til terrassen. Du skal være klar over hvilken side af træet der skal vendes op og hvilken der skal vendes ned mod jorden. Da den del af træet der vender op skal kunne tåle fugt og den belastning der kommer fra møbler og hverdagsbrug. Farvevalget kommer meget an på hvor du placerer terrassen, placeres terrassen tæt på huset er det en god ide at terrassen matcher dit hus, da terrassen hurtigt vil kunne virke for dominerende, og måske endda malplaceret i forhold til resten af haven og huset. Vil du vide mere om træterrasser, så kan du kigge på Kun Terrasser, de har flere års erfaring med at lave træterrasser.

Stenterrasse/fliseterrasse

Som et alternativ til træterrassen kan du vælge en stenterrasse eller fliseterrasse. Ligesom med træterrassen skal du planlægge placering, størrelse, design, materialevalg og farver. Der findes mange måder at lave en stenterrasse på. Du kan få lavet en terrasse med mønster fra flere forskellige sten, eller vælge en enkelt gennemgående sten. Du skal inden du går i gang tænke på placeringen. For hvad du mener kan være den mest optimale placering, er det ikke nødvendigvis, fordi lige præcis i det område der blæser det rigtig meget eller solen kommer slet ikke eller meget lidt i det område. Så kan det være lige meget med at placere en terrasse lige ved indgangen, hvis det altid blæser og er koldt på terrassen. Men en terrasse der ligger tæt på huset, vil også blive brugt mere og derfor kan man lave alternativer i form af læhegn, hvis det blæser meget. Udover selve stenene skal du også bruge andre materialer som fugesand, afretningsgrus, stabilgrus og bundsikringsgrus. Dette er for at stenene ligger stabilt og for at der ikke kommer ukrudt op igennem stenene.

Overdækket terrasse

Når du har fået lavet terrassen, så kan du også få lavet et halvtag over så du kan sidde i læ, når det regner og på den måde kunne benytte dig af terrassen hele året rundt. Har du terrassen i forlængelse med dit hus, er det en god ide at taget matcher husets tag. For at det ikke kommer til at se forkert ud og for at terrassetaget ikke kommer til at dominere. Du kan også lave terrassen lidt væk fra huset og dække det med et tag ligesom en pavillon. Her kan du sidde og nyde kaffen året rundt, især hvis du får lavet glas på siderne, som så om sommeren kan lukkes helt op og i kan lade solen komme ind.  Profil Metal tilbyder materialer til at lave tag og stålfacader. Skal du have tag over din terrasse, så kig ind hos Profil Metal og se hvad de kan tilbyde dig.

You may also like...