Skal du have nyt bed?

Det er snart forår igen, og det er ved at være tid til at gør klar til forårets grillaftener. Der er intet bedre end aftener, i et godt selskab, og med en nydelig have. Problemet er bare at bedene ser visne og forfaldne ud, der er masser af gode ideer til opfriskning af dit bed, her kommer de:

Indholdsfortegnelse

Skal det være flis?

Der er flere typer man kan vælge, til sit bed. Alt efter hvad du er til, bark, flis , egespåner? Der er et hav af muligheder, men hvis du er typen som elsker træ, og naturen så vælg en af disse:

 • Kakaoflis
 • Egeflis
 • Spåner
 • Bark
 • Gran stumper

Der er intet bedre end duften af gran & harpiks. For der er ingen tvivl om at gran dufter, men er du ikke til duften af træ. Så vælg i stedet noget flis, eller bark. Dog giver gran en mere naturlig velkomst, i modsætning til bark og flis. Bark og flis er oftest sorteret, der er intet udover bark og flis, da det er meget forarbejdet.

Mange bruger også bare spåner, men holder de så længe? Nej det gør de ikke, det forgår i naturen, som det meste andet, dog hurtigere. Derfor kræver det også vedligeholdelse. Evt. påfyldes engang imellem.

Sådan dækker du af med bark/flis

Oftest vælger folk at lægge flis på, for at holde ukrudt væk. Men det kræver en fiberdug under, for at holde ukrudt væk. Hvis du lige har anlagt dit bed, så læs grundigt med her. For det er pisse træls alt det med ukrudt.

 1. Afdæk bedet med fiberdug
 2. Hæld plantemuld i
 3. Plant diverse planter
 4. Afdæk til sidst med bark/flis

Planter som er populære til den stilfulde have

Er du klar til at være med på moden? Vil du have nogle planter som ikke kræver den store opmærksomhed? Vi har her lavet et par forslag til, hvordan du kan finde de planter som, passer bedst. Græsser er altid et hit, men hvad med noget med farver? Glem ikke farverne!

 • Græsser
  • Prydgræs
  • Elefantgræs
 • Rhodendenron
 • Roser
 • Hortensia (Kræver dog meget vand)

Er du lidt mere til træer? Så vælg et japansk kirsebærtræ, det passer ind til alting. Både til den rustikke have, men sandelig også til haven med børn.

Sådan vedligeholder du bedet

Oftest er der behov for vedligeholdelse af bedet, også selvom det ikke altid kan se sådan ud. For det meste forgår barken, eller også synker det med årene. Der er derfor brug for en påfyldning engang imellem. For at det stadig ser pænt ud, der er nemlig intet værre end en forfaldet have.

Sæt dig gerne ind i havens behov, især efter den hårde vinter. Der er intet bedre end at starte foråret ud med en havedag, hvor alt det nødvendige i haven bliver klargjort. Så kan familien også nyde den fantastiske udsigt på sene sommeraftener, med et godt glas vin i hånden. Vælg efter dine ønsker, og hør efter hvad andre bruger, så du kan se hvad der er bedst for dig.

You may also like...