Weber Pizzasten – Sikkert valg til en god pizza!

At lave den perfekte pizza er der mange forskellige opskrifter til, men fælles for dem alle er at de stort set altid bliver bedst på en Weber pizzasten. Man kan uden problemer lave en god pizza i ovnen på en almindelig bradepande, men for det bedste resultat skal en pizza bages i en stenovn, hvilket er noget de færreste mennesker i Danmark ligger inde med.

Det næstbedste alternativ er derfor en pizzasten! Man kan både bruge en pizzaovn i ovnen eller på sin grill.

 

Indholdsfortegnelse

Weber pizzasten – hvordan bruger man den?

Der er flere forskellige måder og bruge en pizzasten på, og flere af dem er rigtig gode! Vi vil i denne artikel anbefale dig de metoder, som vi personligt selv har bedst erfaring med. Os på redaktionen her på Mirkoovntest.dk er udover hyppige forbrugere af vores mikroovne også hyppige pizza spisere.

Den første er også den mest simple og billigste måde, at lave en pizza på pizzasten på. Du finder din pizzasten frem som du f.eks kan købe ved at klikke her.

 

Fremgangsmåde på gasgrill

Når du så har varmet kullene på grillen op, så de er på deres varmeste, så placere du pizzastenen på grillen i 30-45 minutter.

Når pizzastenen har ligget de 30-45 minutter og er blevet ordentligt varm så ligger du ganske enkelt din pizza på den og bager den til du synes den er tilpas. HUSK det går ekstremt stærkt på en pizzasten i forhold til at bage en pizza i ovnen, og du skal derfor være meget opmærksom på den.

 

Fremgangsmåde på kulgrill

Vi anbefaler trækulsbriketter til at lave pizza over da de giver mindre smag af “kul” – du starter med at tænde kullene og her kan vi anbefale at benytte en grillstarter for, at starte dem hurtigere. Man kan gøre det uden, men det er at foretrække at benytte en grillstarter.

Når kullene er klar så skal de fordeles så pizzastenen kan stilles på dem uden den vælter.

Placer herefter pizzastenen på kullene og lad den opvarme til den når en temperatur på cirka 240 grader.

Den letteste måde at måle temperaturen på er med et infrarødt termometer som du kan købe her.

Nogle mennesker foretrækker at forbage pizzaen i 5 minutter i ovnen, så dejen er lidt fastere og lettere at få ned på pizzastenen, hvor andre foretrækker ikke at forbage den.

Når du har lagt pizzaen på lægges låget på pizzaen – Tjek løbende til pizzaen da det går meget stærkere på en grill med pizzasten end i en ovn. Når osten begynder at boble er det som regel et tegn til, at pizzaen er færdig og klar til at blive spist.

 

Nu til den mere avanceret Weber pizzasten!

Dette er et produkt specielt udviklet af Weber, som giver dig en rigtig god smag, som man ellers kun opnår i en ægte stenovn. Fordelen ved denne fremfor en almindelig pizzasten er at det er lettere at styre temperaturen i den, da den har et bedre luft ventilationssystem end webergrillen normalt har.
Den bliver varm på bare 25 minutter, hvor en rigtig stenovn er 3 timer om det!

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *